You are currently viewing Ραγδαίες οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της “ELIF”

Ραγδαίες οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της “ELIF”

Στα επόμενα επεισόδια της σειράς Elifh, η Ιπέκ και η Ζεϊνέπ έχουν μια εγκάρδια συζήτηση. Η Ιπέκ απολογείται για ό,τι πέρασε η Ζεϊνέπ εξαιτίας της οικογένειάς της και υπόσχεται να είναι στο πλευρό της από εδώ και πέρα. Η συμπαράσταση της Ιπέκ κάνει χαρούμενη τη Ζεϊνέπ.

Ο Σελίμ προτείνει στη Ζεϊνέπ να επιστρέψουν στη σχολή τους αλλά εκείνη δεν θέλει. Ο Σελίμ της λέει πως δεν θα την αφήσει να πετάξει τις προσπάθειές της και την επόμενη μέρα πηγαίνουν μαζί στη σχολή. Η Ζεϊνέπ πιστεύει πως όλοι την κοιτούν και νιώθει άβολα αλλά η ανταπόκριση των συμμαθητών της είναι κάτι παραπάνω από θετική και αυτό την κάνει χαρούμενη.

Η Πελίν την πλησιάζει και της κάνει ενοχλητικές ερωτήσεις με αποτέλεσμα η Ζεϊνέπ να χάσει το κέφι της. Η Τουγτσέ είναι χαρούμενη που είναι πάλι μαζί με την Ελίφ. Η καλοσύνη της Ελίφ έχει αλλάξει το χαρακτήρα της Τουγτσέ όμως το κοριτσάκι νοσταλγεί τη μητέρα του και δεν μπορεί να τη βγάλει στιγμή από το μυαλό της. Η Σουλτάν βάζει την Αρζού να κάνει όλες τις αγγαρείες. Η Αρζού την φοβάται και κάνει ό,τι της ζητήσει χωρίς αντίρρηση. Αργότερα τηλεφωνεί στην Γκόντζα και της λέει πως θέλει να δει την Τουγτσέ. Ελπίζει πως ο Κενάν θα τη φέρει για να τη δει. Η Μελέκ εξακολουθεί να μην μπορεί να εντοπίσει τον Μελίχ και ανησυχεί. Ο Κενάν πιστεύει πως η Μελέκ έχει δικαίωμα να γνωρίζει για τη γη που της ανήκει και της μιλάει σχετικά.

Η Μελέκ του λέει πως δεν την νοιάζει η γη, θέλει μόνο γαλήνη και ηρεμία. Ο Κενάν συναντάει τον Νετζντέτ και του λέει πως ξέρει τα πάντα και πως από εδώ και πέρα θα έχει να κάνει μαζί του και όχι με την Αλιγιέ. Αν και εξαντλημένη, η Αλιγιέ νιώθει ανακούφιση επειδή έγινε γνωστή η αλήθεια. Όταν μαθαίνει πως η Αρζού επικοινώνησε με την Γκόντζα και ζήτησε να δει την Τουγτσέ, πηγαίνει να την επισκεφθεί. Η Αλιγιέ λέει στη νύφη της πως δεν θα της επιτρέψει να χρησιμοποιήσει την Τουγτσέ και συμπληρώνει πως μια μητέρα θα έκανε ότι μπορούσε για να μην αναστατώσει τα παιδιά της αλλά εκείνη είναι μια ανίκανη μητέρα. Στη συνέχεια, η Αλιγιέ αποκαλύπτει την αλήθεια στην Αρζού για τον πατέρα της και φεύγοντας της λέει πως από εδώ και μπρος είναι μόνη της…

η Σουλτάν θυμώνει με τη συμπεριφορά της Αρζού και τη χτυπάει άσχημα. Η Τουλάι τακτοποιεί τον χώρο στο πλυντήριο αυτοκινήτων και μετατρέπει το μέρος σε ένα μέρος όπου μπορούν να ζήσουν. Ο Βεϊσέλ και ο Μουράτ χαίρονται πολύ και δηλώνουν πως τους αρέσει.

Ο Κενάν λέει στην Αλιγιέ πως ο Νετζντέτ είναι υπεύθυνος για τον θάνατο των γονιών της Μελέκ και πως το έχει ομολογήσει κιόλας. Η Αλιγιέ σοκάρεται. Ο Κενάν τη ρωτάει για ποιο λόγο εκείνη η γη είναι τόσο πολύτιμη ώστε να χαθούν ανθρώπινες ζωές άδικα αλλά η Αλιγιέ δεν απαντάει καθώς φοβάται πως η οικογένειά της θα έρθει αντιμέτωπη με πολλά περισσότερα προβλήματα. Η Αλιγιέ ανακουφίζεται επειδή δεν είναι δολοφόνος εκείνη αλλά είναι έξαλλη με τον Νετζντέτ. Η μεγάλη αξία της γης οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού. Η Αλιγιέ αποφασίζει να κάψει τους χάρτες ώστε αυτή η μεγάλη αλήθεια να μην γίνει αιτία να προκαλέσει πόνο και σε άλλους ανθρώπους. Εκείνη τη στιγμή ο Κενάν μπαίνει στο δωμάτιο και βλέπει τους χάρτες.

Θυμώνει με τη μητέρα του επειδή του απέκρυψε την αλήθεια. Η επιμονή του αναγκάζει την Αλιγιέ να του πει τα πάντα. Μετά τον θάνατο του άντρα της η ευθύνη του κτήματος και της εταιρίας έπεσε στους ώμους της Αλιγιέ. Εκείνο τον καιρό, η εταιρία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όταν έμαθαν πως η περιοχή έχει χρυσό, η Αλιγιέ μαζί με τον Νετζντέτ έπεισαν τους μικρούς, φτωχούς ιδιοκτήτες να τους πουλήσουν τη γη τους. Ο πατέρας της Μελέκ όμως αρνήθηκε και έπεισε και τους υπόλοιπους να κρατήσουν τη γη τους, καταστρέφοντας τα σχέδια τους. Η Αλιγιέ αποφάσισε να προσλάβει τον Ρασίμ για να τους τρομάξει αλλά τελικά οι γονείς της Μελέκ σκοτώθηκαν.

 

Βασίλης Παναγιωτίδης

Ο Βασίλης Παναγιωτίδης είναι 35 χρονών και είναι συντάκτης και φωτογράφος. Έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη.