You are currently viewing ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ:Η Ιφιγένεια δεν μπορεί να αποδεχτεί τα αισθήματά της για τον Δημοσθένη και του ζητάει να φύγει

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ:Η Ιφιγένεια δεν μπορεί να αποδεχτεί τα αισθήματά της για τον Δημοσθένη και του ζητάει να φύγει

Στο επόμενο επεισόδιο της δραματικής σειράς «ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ», που θα προβληθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 22.00 στο OPEN, θα δούμε πως ο Ζαχάρωφ επισημαίνει στον Βενιζέλο τους κινδύνους της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών.

Η Ιφιγένεια δεν μπορεί να αποδεχτεί τα αισθήματά της για τον Δημοσθένη και του ζητάει να φύγει μόνος. Ο Δημοσθένης δεν αντέχει τον αποχωρισμό και επιστρέφει στο λημέρι Στο Λαγκαδά η ένταση ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους γηγενείς μεγαλώνει. Εντωμεταξύ στη Σμύρνη Ισμέτ και Ασίμ οργανώνουν βομβιστική επίθεση – προκάλυμμα, ενώ ο Ισμαήλ προσπαθεί να τους εμποδίσει. Την ίδια στιγμή στο Παρίσι, ο Ζαχάρωφ επισημαίνει στον Βενιζέλο τους κινδύνους της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών. Και οι δύο αγνοούν όμως ότι σχεδιάζεται ήδη η δολοφονία του Βενιζέλου..

Η έκρηξη στην πλατεία της Σμύρνης γίνεται. Ο Ισμαήλ διακινδυνεύει για να σώσει ένα παιδί και συλλαμβάνεται σαν ύποπτος από τον Σταμάτη. Εντωμεταξύ στο Παρίσι, στο Gare de Lyon, όπου ο Βενιζέλος ξεκινά για την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Τρερέπης και ο Κυριάκης τον πυροβολούν επανειλημμένα, αλλά αποτυγχάνουν να τον δολοφονήσουν. Πλησιάζοντας στο μοναστήρι, ο Ανδρέας και ο Νικολαΐδης παρακολουθούν εντελώς τυχαία τον Κεμάλ να παραλαμβάνει όπλα από τους μπολσεβίκους. Δείτε περισσότερα στο thess24.gr

Στο προηγούμενο επεισόδιο είδαμε πως οι πρόσφυγες φτάνουν στο χωριό, αλλά αντιμετωπίζουν πολύ αρνητική υποδοχή και μεγάλες δυσκολίες στη μετεγκατάσταση. Στην Τουρκία με προτροπή του Γρηγόριου αποφασίζουν να πάνε στο καμένο μοναστήρι, να πάρουν την εικόνα.