You are currently viewing ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ: Ο Δημοσθένης επιμένει ότι έφτασε η στιγμή  να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής (τρέιλερ)

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ: Ο Δημοσθένης επιμένει ότι έφτασε η στιγμή  να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής (τρέιλερ)

Στο επόμενο επεισόδιο της δραματικής σειράς «ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ», που θα προβληθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 22.00 στο OPEN, θα δούμε πως στη Σμύρνη ο λόχος του Σταμάτη ξεκινάει για την ενδοχώρα.

Οι πρόσφυγες φτάνουν στο χωριό, αλλά αντιμετωπίζουν πολύ αρνητική υποδοχή και μεγάλες δυσκολίες στη μετεγκατάσταση. Στην Τουρκία με προτροπή του Γρηγόριου αποφασίζουν να πάνε στο καμένο μοναστήρι, να πάρουν την εικόνα. Μόνο ο Δημοσθένης επιμένει ότι έφτασε η στιγμή  να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Κι ενώ στο Παρίσι οι “Μεγάλοι” μοιράζουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία, στην Τουρκία φουντώνουν οι αντιδράσεις και ενισχύεται το κίνημα του Κεμάλ.

Ενώ κοιμούνται όλοι, ο Δημοσθένης παίρνει το πιστόλι του Νικολαΐδη και φεύγει να αναζητήσει οδό διαφυγής. Στη Σμύρνη ο λόχος του Σταμάτη ξεκινάει για την ενδοχώρα. Ο Ισμαήλ – αντίθετα – φέρνει μήνυμα του Κεμάλ να ξαναγίνει η Σμύρνη τουρκική. Ο πόλεμος – που όλοι συζητούν – φαίνεται αναπόφευκτος. Οι δυσκολίες στο Λαγκαδά εντείνονται – δεν δίνουν στους πρόσφυγες ούτε τα σπίτια, ούτε τα κτήματα, που δικαιούνται. Δείτε περισσότερα στο thess24.gr

Στο προηγούμενο επεισόδιο είδαμε πως στη Σαμψούντα ο Λάζος μαθαίνει ότι η γυναίκα του έχει υποχρεωθεί να εξισλαμισθεί και να κάνει οικογένεια με ένα Τούρκο. Της λέει να φύγει μαζί του, αλλά εκείνη αρνείται. Ο Ισμαήλ φυγαδεύει με επιτυχία τη Χαλιντέ από τη Σμύρνη.