Εύα Σιμάτου: Το βιογραφικό και τα γενέθλια της “Χατζίδου” από τις Άγριες Μέλισσες

  • Post author:
  • Post category:Gossip

Η Εύα Σιμάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και στην Royal Academy of Dramatic Art στο Λονδίνο καθώς και από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Έχει γενέθλια στις 11 Ιουνίου.

Είναι παντρεμένη από το 2016 με τον Αλέξη Σταμάτη, ο οποίος είναι πεζογράφος, γιος της ηθοποιού Μπέτυς Αρβανίτη και γιος του αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη. Το 2019 έφερε στον κόσμο το γιο της, Ερμή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

new beginnings

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eva Simatou (@evasimatou) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#stayinghome #ournightsin #13monthsold #tenderness #Ερμής

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eva Simatou (@evasimatou) στις

Η Εύα Σιμάτου είναι αριστούχος απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης. Σπούδασε στο City University of London Κοινωνιολογία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τελείωσε τα μεταπτυχιακά της στο ίδιο πανεπιστήμιο στην Κριτική & Διαχείριση Τέχνης. Ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα Contemporary Drama της Royal Academy of Dramatic Art.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Southbank Centre, Θέατρο Τέχνης, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κ.α.

Έχει δουλέψει με σκηνοθέτες όπως: Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γιάννης Καλαβριανός, Λίλη Μελεμέ κ.α.

Έπαιξε στο Κρατικό Θέατρο της Άγκυρας Şinasi Sahnesi ερμηνεύοντας τους γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης «Όνειρα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου της Άγκυρας και απέσπασε τιμητική διάκριση από το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Ethos της Άγκυρας.

Έχει διδάξει υποκριτική στα πλαίσια του study abroad προγραμματος του University of Washington. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει υποκριτική στο Deree, The American College of Greece.