You are currently viewing Δημήτρης Κούβελας: Στην Ελλάδα της προκοπής δεν χωρούν «Ναι μεν, αλλά»

Δημήτρης Κούβελας: Στην Ελλάδα της προκοπής δεν χωρούν «Ναι μεν, αλλά»

«Πολεμάμε τις παθογένειες που μας κρατούν δέσμιους επί χρόνια». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, για το «Εθνικό Σχέδιο καταπολέμησης της διαφθοράς και άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Δημήτρης Κούβελας.

Όπως είπε ο κ. Κούβελας, με το νομοσχέδιο επικαιροποιείται η εθνική μας νομοθεσία σε πολλές και διαφορετικές διατάξεις, ενώ αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η τοπική αυτοδιοίκηση. Εκσυγχρονίζονται οι Διευθύνσεις Δασών και βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες από τη δημόσια διοίκηση, στοχεύοντας σε μία ποιοτικότερη καθημερινότητα για όλους.

«Εφαρμόζουμε στο ακέραιο το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της διαφθοράς. Μία εθνική δέσμευση της ΝΔ και του ίδιου του Πρωθυπουργού προσωπικά, από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της χώρας», υποστήριξε ο Βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενος στις διατάξεις που αφορούν την διαφθορά.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Κούβελας, η κυβέρνηση στοχεύει στην πιο αξιοκρατική επιλογή διευθυντών και προϊσταμένων, που εκτός από τυπικά προσόντα πρέπει να διαθέτουν σοβαρή εμπειρία και ικανότητα να διοικούν, όπως θα προκύπτει και από δομημένη συνέντευξη. Από τις κορυφαίες είναι η διάταξη που δίνει επιτέλους λύση στη διαχρονική εκκρεμότητα της Εθνικής σύνταξης των Ομογενών μας από τη Βόρειο Ήπειρο και την πρώην Σοβιετική Ένωση.

«Με τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ομογενείς μας δεν θα έβλεπαν σύνταξη ποτέ, ενώ με τη σημερινή νομοθετική παρέμβαση αυτό το ζήτημα λύνεται και θα λάβουν τη σύνταξη που δικαιούνται, μετά από 30 χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα, ήδη από το 1992», είπε ο κ. Κούβελας.

Ο Βουλευτής της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του με μία φράση που είχε πολλούς αποδέκτες: «Στην Ελλάδα της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προκοπής που οραματιζόμαστε εμείς, δεν χωρούν «ναι μεν, αλλά».