You are currently viewing Και ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου είναι “Υψίπολις”

Και ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου είναι “Υψίπολις”

Τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη και τη ΔΚΘ “Υψίπολις” εκφράζει ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Χατζηκωνσταντίνου αναφέρει τα εξής:
“Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, αποφάσισε να διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Ανεξάρτητος υποψήφιος, δίχως καμία κομματική στήριξη, ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης δίνει τον ευγενικό του αγώνα μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του εκλεκτού του ψηφοδελτίου.
Εξαιρετικός καθηγητής, ακαδημαϊκός δάσκαλος υψηλού επιπέδου, έντιμος και καλλιεργημένος άνθρωπος, προβάλλει με σθένος και επιμονή το πρόγραμμα της ομάδας του στον λαό της Θεσσαλονίκης, δίχως τις κοινοτυπίες που συνήθως ακούγονται σε τέτοιες στιγμές. Κοιτάζει τους Θεσσαλονικείς ψηφοφόρους με βλέμμα καθαρό και ενθουσιώδες, μη διστάζοντας να τους θυμίζει με κάθε ευκαιρία ότι αυτοί είναι οι κυρίαρχοι και αυτοπροσδιοριζόμενοι πολίτες που έχουν καθήκον να πάρουν την τύχη της πόλης στα χέρια τους. «ΥΨΙΠΟΛΙΣ» ονόμασε το ψηφοδέλτιό του και, πράγματι, ονειρεύεται να σηκώσει την πόλη ακόμα πιο ψηλά.
Με κοινωνικές, οικολογικές αλλά και οικονομικοπολιτικές ευαισθησίες, ο καθηγητής Ζαρωτιάδης επιθυμεί να είναι ειλικρινής, αποφεύγοντας τους λαϊκισμούς και τα ωραία, δίχως αντίκρισμα, λόγια. Δίνει τη μάχη του μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους, γνωρίζοντας ότι η ανεξαρτησία που επέλεξε αποτελεί δρόμο μοναχικό. Αισιοδοξεί, εντούτοις, και στηρίζει το όραμά του στους σκεπτόμενους ανθρώπους που, κατ’ αυτόν, αποτελούν την πλειοψηφία του θεσσαλονικιώτικου πληθυσμού.
Ξέρει, βέβαια, ότι οι άνθρωποι σπανίως αντιλαμβάνονται όπως βλέπουν, ενώ, συνήθως βλέπουν όπως αντιλαμβάνονται. Και είναι βέβαιος ότι οι Θεσσαλονικείς ψηφοφόροι των δημοτικών εκλογών είναι ικανοί να διακρίνουν την ποιότητα, να την αντιλαμβάνονται και να τη συνειδητοποιούν. Στην αντίληψη και τη συνειδητοποίηση αυτή συμβάλλει η ανάγνωση των θέσεων και των προτάσεων του προγράμματος της «ΥΨΙΠΟΛΙΣ».
Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ είναι ένας εξαίρετος οικονομολόγος που τυγχάνει σεβασμού και εκτίμησης από τους συναδέλφους και τους φοιτητές του. Έχει γράψει και δημοσιεύσει θαυμάσιες εργασίες, άρθρα και βιβλία, μεταξύ των οποίων και το βιβλίο «ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ – Χυδαία απλός ή απλά χυδαίος;» από τις εκδόσεις Gutenberg, το έτος 2012. Η παρουσία του ψηφοδελτίου της «ΥΨΙΠΟΛΙΣ» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη προβάλλει αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο της αξιοπρέπειας και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο της πόλης έναντι όλων. Καλή επιτυχία, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη. Για τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της”.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1946. Σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.S.) στο Πανεπιστήμιο Paris I–Panthéon–Sorbonne. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έλαβε το Doctorat d’ État(άριστα) του Πανεπιστημίου Paris I–Panthéon–Sorbonne. Αναγορεύθηκε Doctor Honoris Causa του Πανεπιστημίου Valahia της Ρουμανίας. Κατέκτησε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Θράκης και αναγορεύθηκε Καθηγητής Α’ βαθμίδας στο Δ.Π.Θ. το έτος 2000. Ιδρυτής και επί εξαετία Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (σήμερα Τμήμα Οικονομικών Επιστημών) του Δ.Π.Θ. Αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. (2003-2005). Από τις 18/12/2015 είναι Ομότιμος Καθηγητής του Δ.Π.Θ. Υπήρξε Πρόεδρος της HELEXPO Α.Ε, Πρόεδρος της Εταιρείας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών, Τακτικό Μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού», Πρόεδρος του Κέντρου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Κομοτηνής, Πρόεδρος του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς κ.α. Υπήρξε Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης (2009-2012). Έχει συγγράψει δεκαέξι (16) βιβλία και περισσότερα από διακόσια (200) άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και στον ημερήσιο ή περιοδικό Τύπο. Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έχει δύο υιούς, έναν οικονομολόγο κι έναν νομικό. Σήμερα, διαμένει στη Θεσσαλονίκη.