You are currently viewing Μάκης Κυριζίδης: Ο πολιτισμός μας φαίνεται από το πώς φερόμαστε στα αδέσποτα

Μάκης Κυριζίδης: Ο πολιτισμός μας φαίνεται από το πώς φερόμαστε στα αδέσποτα

Τη δέσμευσή του ότι θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να μειωθούν τα αδέσποτα ζώα στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος για τα αδέσποτα του συνδυασμού Θεσσαλονίκη Θετικά. Το πρόγραμμα στοχεύει με μία σειρά μέτρων στη σταδιακή μείωση των αδέσποτων ζώων, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ευζωία τους.

Στην κατάμεστη αίθουσα “Μανώλης Αναγνωστάκης” του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ο κ. Κυριζίδης υπογράμμισε ότι είναι δείγμα πολιτισμού η συμπεριφορά μας προς τα ζώα. “Ο Δήμος θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που του επιβάλλει ο νόμος, πάντα με αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ζώων. Η δική μας δημοτική αρχή θα έχει μηδενική ανοχή σε όλους όσους βασανίζουν ζώα. Και θα τιμωρούμε αυστηρά όσους πέσουν στην αντίληψή μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κυριζίδης προανήγγειλε μία σειρά δράσεων για τα ζώα το επόμενο χρονικό διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι μόνο έτσι δείχνουμε έμπρακτα ότι νοιαζόμαστε πραγματικά για τα ζώα και δεν είμαστε γενικά και αόριστα φιλόζωοι.

Στην ημερίδα συμμετείχαν και συζήτησαν το πρόγραμμα του Θεσσαλονίκη Θετικά φιλοζωικά σωματεία, καθηγητές της κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ, εκπαιδευτές σκύλων, πολλοί φιλόζωοι δημότες της Θεσσαλονίκης καθώς και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, στρατηγός ε.α. της Αστυνομίας – Αστυκτηνίατρος Γεώργιος Λαζαρίδης.

Η κα Βερβερίδου, ερχόμενη κατευθείαν από το καταφύγιο ζώων και φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε από καρδιάς το Θεσσαλονίκη Θετικά για την πρωτοβουλία επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ένας συνδυασμός στη Θεσσαλονίκη ασχολείται με αυτό το θέμα.

“Είναι στη διάθεση των δήμων να κάνουν καταφύγια. Οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Οι εθελοντές, η δική μου ομάδα και άλλα σωματεία θέλουμε να έχουμε νόμιμα καταφύγια με τη σύμπραξη των δήμων. Όμως οι δήμοι μας βλέπουν σαν περιθωριακούς και πολλές φορές μας κυνηγάνε! Πολλές φορές πηγαίνουμε βράδυ για να ταϊσουμε κάποια αδέσποτα, ώρες που δεν θα μας δει κανείς. Θέλω σας παρακαλώ να μεταφέρετε ένα μήνυμα. Να μην μας βλέπουν σαν περιθωριακούς ή γραφικούς. Δεν θέλουμε μπράβο ή ευχαριστώ. Θέλουμε σεβασμό. Και να μην χτυπάτε, κακοποιείτε ή σκοτώνετε τα ζώα. Να μην κάνετε κάτι ενάντια στην ευζωία τους. Δεν είναι ανάγκη να αγαπάτε όλοι τα ζώα. Ο Αδέσποτος Πλανήτης κάνει 250 στειρώσεις το χρόνο! Με χρήματα από φίλους και γνωστούς και δικά μας.”