You are currently viewing Έλενα Ράπτη: «Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης»

Έλενα Ράπτη: «Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης»

Η Έλενα Ράπτη, βουλευτής ΑΘεσσαλονίκης σε συνέντευξή της στο Polismagazino, αναφερόμενη στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης τόνισε: «Ένα στα πέντε παιδιά έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αυτό αποτελεί μία στατιστική την οποία δεν μπορούμε να ανεχθούμε ως κοινωνία. Θεωρώ πως χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης και έχω καταθέσει τις προτάσεις μου για το πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί και τι να περιλαμβάνει. Ανάλογα σχέδια δράσης έχουν πολλές ξένες χώρες, από τις οποίες μπορούμε να δανειστούμε πρακτικές και να τις εφαρμόσουμε στις δικές μας συνθήκες. Νομίζω πως η πολιτεία είναι έτοιμη και ώριμη για αυτό και αισθάνομαι πως σύντομα θα μπει και αυτό το θέμα σε τροχιά υλοποίησης».

Ακολουθεί το link της συνέντευξης:

https://www.polismagazino.gr/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE/