You are currently viewing Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Η συνάντηση» με τον Γιώργο Κιμούλη στο Θέατρο Αμαλία

Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Η συνάντηση» με τον Γιώργο Κιμούλη στο Θέατρο Αμαλία

Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Η Συνάντηση» του Stephen Belber σε μετάφραση και σκηνοθεσία του εξαιρετικού Γιώργου Κιμούλη με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεάτρο «Αμαλία» και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις, πλήρεις συναισθημάτων.

Γράφει η Ηλιάνα Λαγομάτη

Ο Γιωργος Κιμουλης για άλλη μια φορα καθηλωσε το κοινο

Η «συνάντηση» με τον αδιαμφισβήτητης καλλιτεχνικής αξίας και ταλέντου ηθοποιό ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική σε ένα σύγχρονο έργο που διατυπώνει σκληρές αλήθειες που ταλανίζουν διαχρονικά την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ένα παντρεμένο ζευγάρι με το πρόσχημα μιας συνέντευξης από ένα διάσημο και καταξιωμένο χορογράφο εισβάλλει στον χώρο του αναζητώντας κάτι άλλο από την απλή εξιστόρηση των εμπειριών του χορογράφου- χοροδιδασκάλου. Σύντομα η συζήτηση παίρνει άλλη τροπή και μετά από πολλές εντάσεις και εναλλαγές η κορύφωση καταλήγει στην λύτρωση.

Ο Γιώργος Κιμούλης για άλλη μια φορά καθήλωσε το κοινό ερμηνεύοντας εξαιρετικά τον ομοφυλόφιλο διάσημο χορογράφο και διατυπώνοντας άμεσα, φυσικά και με εύληπτο τρόπο το απόσταγμα σοφίας από την πολυτάραχη ζωή του, άγγιξε ευαίσθητες χορδές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η γλυκιά ερμηνεία της Άννας Μονογιού λειτούργησε εξισορροπιστικά στην ένταση που υπήρχε μεταξύ των δύο ακραία αντίθετων χαρακτήρων, του επιτυχημένου ομοφυλόφιλου χορογράφου και του άκαμπτου και ομοφοβικού σκληρού αστυνομικού συζύγου της, τον οποίο υποδύθηκε με αξιοπρέπεια ο Στάθης Παναγιωτίδης.

Οι υπέροχες μελωδίες του Διονύση Τσακνή συνόδευσαν εξαιρετικά την παράσταση και έδρασαν καταλυτικά στην επίταση και αποσυμπίεση των συναισθημάτων που διέγειραν οι ερμηνείες των ηθοποιών.

Ο διάσημος χορογράφος στην πορεία του έργου διατυπώνει την πεποίθηση ότι το ταλέντο δεν αποτελεί κάτι πηγαίο αλλά είναι η πληρωμή (το τάλαντο) που δίνει η σκληρή δουλειά, και το επαναλαμβάνει με έμφαση. Αυτό μπορεί να είναι μια γενική αλήθεια, φυσικά, αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη ο Γιώργος Κιμούλης αν και είναι εκτυφλωτικά προφανές ότι έχει δουλέψει απεριόριστα θα τολμήσουμε να πούμε ότι αποτελεί θεατρική ιδιοφυία.

Μετά από όλα αυτά είναι περιττό να σας πούμε ότι «η Συνάντηση» είναι μια παράσταση που αξίζει να απολαύσετε.

Η παράσταση θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Κυριακή 8/1/23 και στη συνέχεια θα κάνει μια μικρή περιοδεία ανά την Ελλάδα. Από τον Φεβρουάριο «Η συνάντηση» θα ανέβει στο Θέατρο Βικτώρια στην Αθήνα.