You are currently viewing Είδαμε την παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» στο Βασιλικό Θέατρο
Φωτογραφία: Άγγελος Κάλφας

Είδαμε την παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» στο Βασιλικό Θέατρο

Είδαμε την παράσταση «Όποιος Θέλει να Χωρίσει να Σηκώσει το Χέρι του», στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη όπου θα παίζεται μέχρι και την Κυριακή 5 Μαρτίου.

Γράφει η Ηλιάνα Λαγομάτη

Μια λεσβία, ένας ομοφυλόφιλος, ένας παρ’ ολίγον γάμος, μια χωρισμένη κουμπάρα λόγω απιστίας, ο πρώην της κουμπάρας, ο παρ’ολίγον γαμπρός, ένα παλιό φλέρτ και η μητέρα της λεσβίας συνθέτουν μια συμπεριληπτική, σπαρταριστή και γάργαρη κωμωδία κατάστασεων και γρήγορων εναλλαγών με θέμα τις προσωπικές σχέσεις, τα αδιέξοδα, τα διλήμματα και τις ανησυχίες μιας παρέας τριαντάρηδων στην σύγχρονη Ελλάδα. Ο Γιώργος Καπουτζίδης με όπλο του το χιούμορ σκιαγραφεί τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη σύγχρονη γενιά των τριαντάρηδων σε μια Ελλάδα που μετασχηματίζεται και μια κοινωνία που αναδομείται. Με το χαρακτηριστικό και πνευματώδες χιούμορ του και μέσα από  ξεκαρδιστικές σκηνές ο Καπουτζίδης δια στόματος των ηρώων του  θίγει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα όπως η ορατότητα των ομοφυλοφίλων αλλά και  η θέση της γυναίκας στην κοινωνία και την εργασία και αναρωτιέται πού μπορούμε να βρούμε τον έρωτα; Υπάρχει αληθινός έρωτας; Με ποιον τρόπο επιλέγουμε σύντροφο; Πρέπει να παντρευόμαστε; Γιατί οι άλλοι αποφασίζουν ποιον πρέπει να παντρευτούμε;  Και τελικά τι είναι αυτό που θα μας κάνει ευτυχισμένους; Την καλύτερη απάντηση θα μας τη δώσει το σώμα μας! Όποιος, λοιπόν θέλει να χωρίσει ας σηκώσει το χέρι του (χωρίς να το σκεφτεί)!

Παρά την κωμική διάσταση που διέπει το έργο δεν του έλειψαν και οι στιγμές συγκίνησης με την υπέροχη ερμηνεία της κ. Έφης Σταμούλη, η οποία με εξομολογητική διάθεση αποκάλυψε στην κόρη της ένα δικό της μυστικό αλλά και συνέβαλε κατά κάποιον τρόπο στην αποκατάσταση της τάξης.

Το έργο συνολικά ήταν πολύ ευχάριστο και διασκεδαστικό με αξιοπρεπείς ερμηνείες αλλά η δική μας αδυναμία ήταν η Κική, κατά κόσμον Χρύσα Τουμανίδου, η οποία ενσάρκωσε την χωρισμένη κουμπάρα προσφέροντας αβίαστα το γέλιο.

Όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση σίγουρα θα ταυτιστούν με κάποιον από τους ήρωες  άλλα και θα προβληματιστούν και θα αναθεωρήσουν αντιλήψεις και πεποιθήσεις πάντα με σύμμαχο το χιούμορ.

Τελικά όταν η αλήθεια βγει στο φως τότε όλα αποκαθίστανται.