You are currently viewing Πρωινό ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων της 19/12

Πρωινό ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων της 19/12

Σύλληψη ατόμου για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης και κατάχρησης ανήλικης σε ασέλγεια

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου χθες (18-12-2020), 37χρονος αλλοδαπός, δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε από Τακτικό Ανακριτή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Αυγούστου 2020 έως και τις αρχές Νοεμβρίου 2020, προέβη σε βάρος ανήλικης αλλοδαπής, της οποίας είναι πατριός, εντός της οικίας όπου διαμένουν στην Άνω Πόλη, στα αδικήματα της γενετήσιας πράξης και κατάχρησης ανήλικης σε ασέλγεια.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή – Περί Ραδιοσταθμών

Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες χθες (18-12-2020), από προστρέξαντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Κορδελιού, 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος εισήλθε σε κατάστημα και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από ταμειακή μηχανή.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (1) φορητός ασύρματός πομποδέκτης, ρυθμισμένος να λαμβάνει συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία
  • (6) κλειδιά αυτοκινήτων

Χρηματικό ποσό

Συλλήψεις για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνέλαβαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνολικά οκτώ (8) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης τριών (3) ημεδαπών ηλικίας 22, 19 και 23 ετών, σε περιοχή της Άνω Πόλης, καθώς κατείχαν από κοινού (13) μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (26,5) γραμμαρίων, τα οποία βρίσκονταν σε σακούλα που είχαν αποκρύψει πλησίον τους.

Σύλληψη δυνάμει εντάλματος

Συνελήφθη, από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μεσημβρινές ώρες χθες (18-12-2020), στην περιοχή του Ευόσμου, 31χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί  ένταλμα σύλληψης Ανακρίτριας Αθηνών, για το αδίκημα του «Βιασμού».

Συλλήψεις ατόμων σχετικά με παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

  • Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς σε περιοχή αρμοδιότητάς τους, 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος απογευματινές ώρες της 18-12-2020 κατελήφθη να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να εξυπηρετεί εννέα (9) άτομα παραβιάζοντας την επιβολή της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας προς αποτροπή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας, Σε βάρος του συλληφθέντα και των θαμώνων βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
  • Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες (18-12-2020) στην περιοχή της Ξηροκρήνης, 53χρονη ημεδαπή, η οποία κατελήφθη να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να εξυπηρετεί  τέσσερα (4) άτομα  παραβιάζοντας την επιβολή της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας προς αποτροπή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας. Σε βάρος της συλληφθείσας και τον θαμώνων, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (18-12-2020), από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Αμπελοκήπων,  32χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει (119) πακέτα τσιγάρα και (5) συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.