You are currently viewing Πρωινό ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων της 3/12

Πρωινό ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων της 3/12

Εξιχνίαση ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων και κλοπής Ι.Χ.Ε. – Σχηματισμός δικογραφίας

Σχηματίστηκε δικογραφία από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε βάρος 43χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέλη Σεπτεμβρίου του 2013 με την βοήθεια συνεργού του, αφού αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την περιοχή της Τούμπας μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων όπου, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 54.000 ευρώ.

Εξιχνίαση επίθεσης σε βάρος 2 νεαρών

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους οδήγησε στην ταυτοποίηση τριών ημεδαπών ηλικίας 21, 19 και 25 ετών (1 άντρας – 2 γυναίκες αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση των Νόμων σχετικά με αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες της 14-06-2020 στην περιοχή του Ευόσμου, ο 21χρονος με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου επιτέθηκε σε βάρος δύο 22χρονων ημεδαπών με αποτέλεσμα των τραυματισμό τους με αφορμή λεκτική αντιπαράθεση λόγω οπαδικών διαφορών που είχαν νωρίτερα τα θύματα με τις δράστιδες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη ατόμων για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν βραδινές ώρες χθες (02-12-2020) στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ωραιοκάστρου), δύο αυτοκίνητα τα οποία, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα, πλην όμως το πρώτο προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες ενώ το δεύτερο προσέκρουσε πίσω του με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οδηγοί των οχημάτων ηλικίας 27 και 34 ετών, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ εντός των οχημάτων εντοπίστηκαν συνολικά έντεκα (11) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.