You are currently viewing Στάθης Φουντουκίδης: Πολλά τα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία

Στάθης Φουντουκίδης: Πολλά τα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία

Την ικανοποίησή του και τα συγχαρητήριά του σε δικηγόρους, ασκούμενους, δικαστές, υπαλλήλους, γραμματείς και εφορευτικές (όπου εμφανίστηκαν) εκφράζει από το προσωπικό του προφίλ στο fb ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Στάθης Φουντουκίδης.

Παράλληλα όμως επισημαίνει τα «προβλήματα ακόμα το 2019, στους εκλογικούς σάκους, που μοιάζουν με σάκους εκστρατείας, στην επιλογή εφορευτικών επιτροπών, στον ορισμό των περισσότερων δικαστικών υπαλλήλων ως δικαστικών αντιπροσώπων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές προσωπικό στην παράδοση”, κ.λ.π.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φουντουκίδης τα εξής:

«Και αφού τελείωσαν οι εκλογές και δεν έχουμε ακόμα οριστικά αποτελέσματα, δυο ημέρες μετά, να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους δικηγόρους και ασκούμενους που κατά γενική ομολογία, παρά το δύσκολο έργο που είχαν, τα πήγαν περίφημα. Στους δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους που δούλεψαν πολλές ώρες και αυτοί για να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα. Στους γραμματείς και περισσότερο στις εφορευτικές επιτροπές (όπου εμφανίστηκαν) που μας βοήθησαν και μας έκαναν παρέα.
Πολλά τα προβλήματα ακόμα το 2019, στους εκλογικούς σάκους, που μοιάζουν με σάκους εκστρατείας, στην επιλογή εφορευτικών επιτροπών (κατά την άποψή μου θα πρέπει να προβλεφθεί αντίτιμο για το έργο τους), στον ορισμό των περισσότερων δικαστικών υπαλλήλων ως δικαστικών αντιπροσώπων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές προσωπικό στην παράδοση, στα άνευ λόγου και ουσίας πολλαπλά πρακτικά (λες και το κράτος δεν είναι ενιαίο), που επιτέλους θα πρέπει να είναι προτυπωμένα κ.α.
Πολλά πρέπει να αλλάξουν στην διαδικασία και είναι κάτι που θα το δούμε ως ολομέλεια.»

Πηγή: http://www.karatzova.com