You are currently viewing Ελευθερία Μπενοβία: “Δίπλα στον κ. Φιλιππίδη και στον κ. Χαϊκάλη εξελίσσομαι και μαθαίνω καθημερινά” Συνέντευξη στο Thess24.gr
Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

Ελευθερία Μπενοβία: “Δίπλα στον κ. Φιλιππίδη και στον κ. Χαϊκάλη εξελίσσομαι και μαθαίνω καθημερινά” Συνέντευξη στο Thess24.gr

Η Ελευθερία Μπενοβία, έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά “Κάτω παρτάλι” στο ρόλο της Πασχαλιάς. Φέτος βρίσκεται στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη και του Παύλου Χαϊκάλη στην παράσταση “Ψέμα στο ψέμα” έχοντας τον ρόλο της Γκρόνυα. Αυτόν τον καιρό παίζουν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Radio City.

Συνέντευξη Β.Κ.

Πως είναι να δουλεύεις δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Παύλο Χαϊκάλη;

Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί η συνεργασία αυτή είναι ξεχωριστή. Δίπλα στον κ. Φιλιππίδη και στον κ. Χαϊκάλη, οι οποιοί είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι, εξελίσσομαι και μαθαίνω καθημερινά.

Από την θέση του σκηνοθέτη ο κ. Φιλιππίδης ξέρει και μπορεί να σε καθοδηγεί σωστά. Χαίρεται με την προσωπική σου εξέλιξη, που στόχο έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μίλησε μου λίγο για την παράσταση και το ρόλο σου.

Η παράσταση “Ψέμα στο Ψέμα”- ένα έργο του Άντονυ Νίλσον- είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία παρεξηγήσεων. Διαδραματίζεται παραμονή Χριστουγέννων στην Αγγλία. Δύο αστυνομικοί πάνε να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ένα τραγικό γεγονός. Από εκεί και πέρα μπλέκουν σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι παρεξηγήσεων. Ο ρόλος μου, η Γκρόνυα, εμφανίζεται για να μπερδέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Είναι μια γυναίκα αυταρχική και καχύποπτη με όλα και με όλους. Ταυτόχρονα είναι πολύ αστεία, γιατί δεν αναγνωρίζει τίποτε άλλο, παρά μόνο αυτό που θέλει να δει εκείνη.

Είναι πρώτη φορά που έρχεσαι στη Θεσσαλονίκη;

Όχι δεν είναι, αλλά παρόλα αυτά κάθε φορά που έρχομαι, συνήθως για επαγγελματικούς λόγους, έχω την ίδια χαρά όπως την πρώτη φορά που την αντίκρισα. Σα να λέμε κεραυνοβόλος έρωτας. Όμορφη πόλη, με ανοιχτόκαρδους ανθρώπους, ωραίο φαγητό και θετική ενέργεια. Απολαμβάνω τους περιπάτους μου στην παραλία, που το θεωρώ πολυτέλεια για εμένα, γιατί στην Αθήνα δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε την ευκολία να το κάνω.

Βλέπεις διαφορές στο κοινό της Αθήνας με το κοινό της Θεσσαλονίκης;

Το κοινό που έρχεται στην παράσταση, περνάει καλά, γελάει με την καρδιά του, και για δύο ώρες ξεφεύγει από την καθημερινότητα του και ταξιδεύει μαζί μας. Η ανταπόκριση και η χαρά αυτή δε διαφοροποιείται ανάλογα με τον τόπο. Απευθυνόμαστε στον άνθρωπο. Οπότε δε θα μπορούσα να κάνω κανένα διαχωρισμό.

Υπάρχουν ηθοποιοί που τελειώνοντας την παράσταση δε θέλουν να φωτογραφίζονται με το κοινό που έχει πάει να τους δει. Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό;

Αυτό είναι υποκειμενικό. Από πλευράς μου, νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή, όταν κάποιος θέλει να βγούμε μαζί φωτογραφία ή να μιλήσουμε για το έργο. Μου αρέσει να μοιράζομαι τη χαρά του θεατή, ακόμα και μετά την παράσταση. Είναι διπλή επιβράβευση της προσπάθειας και της πίστης μου στη δουλειά μου.

Η τελευταία σου δουλειά στην τηλεόραση ήταν στο Κάτω παρτάλι. Δεν είχες κάποια πρόταση στην πορεία ή δεν είναι στις προτεραιότητες σου η τηλεόραση;

Μετά τη συμμετοχή μου στο Κάτω Παρτάλι, είχα προτάσεις για τηλεοπτικές δουλειές. Κάθε δουλειά είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Ο χρόνος, οι υποχρεώσεις και η διαθεσιμότητα, την εκάστοτε περίοδο, μπορεί να εμποδίσουν ή να βοηθήσουν στην πραγμάτωση μιας συνεργασίας. Όπως λέμε σε άπταιστα ελληνικά, το σωστό “timing” παίζει πολύ σημαντικό ρόλο! Εύχομαι στο άμεσο μέλλον να κάνω μία ξεχωριστή τηλεοπτική δουλειά, όπως και στο παρελθόν. Άλλωστε και στην τηλεόραση εργάζομαι με πάθος και είναι ένα μέσο που εκτιμώ.

Εκτός από την υποκριτική ασχολείσαι και με το τραγούδι. Αυτή η ενασχόληση προέκυψε στην πορεία ή συνέβη παράλληλα;

Ως ηθοποιοί πρέπει να εξελίσσουμε όλα μας τα εκφραστικά μέσα. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είχα την τύχη να διαθέτω μία καλή φωνή, την οποία με πολλή δουλειά και καλούς δασκάλους, έχω καλλιεργήσει. Αυτό με βοηθά στη δουλειά μου και μου ανοίγει δρόμους για περισσότερες μορφές έκφρασης και δημιουργίας. Αναπολώ με χαρά τη συνεργασία μου με τον Θέμη Καραμουρατίδη που με εμπιστεύτηκε να ερμηνεύσω μουσικές του.

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;

Ενώ ολοκληρώνουμε τις παραστάσεις μας στην Θεσσαλονίκη, μετά από μία επιτυχημένη πορεία 2 ετών, βρίσκομαι σε συζητήσεις για τα επόμενα επαγγελματικά μου σχέδια. Εύχομαι το μέλλον να μου φέρει όμορφες και δημιουργικές στιγμές και συνεργασίες!

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

Δείτε πληροφορίες για την παράσταση