You are currently viewing Η ζωή εν τάφω [14/2/19]: Όσα θα δούμε στο Επεισόδιο 3

Η ζωή εν τάφω [14/2/19]: Όσα θα δούμε στο Επεισόδιο 3

Στο σημερινό επεισόδιο της σειράς Η ζωή εν τάφω θα δούμε πως πρώτος από την παρέα κατατάσσεται εθελοντής στο Στρατό της Εθνικής Άμυνας, ο Γιγάντης. Ήταν μια έκπληξη για τον Αντώνη, που είχε την εντύπωση πως ο φίλος του παρακολουθούσε τις εξελίξεις χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Δεν αργεί βέβαια να έρθει και η σειρά του ίδιου του Αντώνη. Παίρνει την απόφαση σε μια δεξίωση στο σπίτι της Ερασμίας, διευθύντριας του παρθεναγωγείου, όπου ήταν προσκεκλημένος με τη Μυρσίνη. Η Μυρσίνη προσπαθεί να τον αποτρέψει, όπως και οι ξαδέλφες της, αλλά ο Αντώνης είναι ανένδοτος.

Την ίδια περίοδο, έφτασε ο Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη με τον Κουντουριώτη και τον Δαγκλή, τέθηκε επικεφαλής της Εθνικής Άμυνας και σχημάτισε την Επαναστατική Κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης. Η Ελλάδα είχε πλέον δύο κυβερνήσεις και δύο πρωθυπουργούς. Στην Αθήνα τη φιλοβασιλική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σπυρίδωνα Λάμπρο και στη Θεσσαλονίκη την Επαναστατική Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Στο στρατόπεδο της Εθνικής Άμυνας, ο Αντώνης συναντά τον Λεωνίδα, το λοχαγό, ο οποίος του εξηγεί ότι για καμιά εβδομάδα θα μένει στο σπίτι του, γιατί δεν έχει ακόμη οργανωθεί η μεραρχία, δεν υπάρχει επαρκής ρουχισμός, ούτε όπλα και η απορρόφηση θα γίνεται σταδιακά. Άλλωστε, είναι μεν εθελοντής, αλλά κατά κάποιον τρόπο έφεδρος, αφού πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους.

Όπως ήταν φυσικό, η Μυρσίνη και οι ξαδέλφες της υποδέχτηκαν με χαρά τη μικρή έστω αναβολή στράτευσης του Αντώνη. Ωστόσο, καθώς σχημάτισε κυβέρνηση ο Βενιζέλος, η στράτευση έγινε υποχρεωτική και κατά συνέπεια κλήθηκαν υπό τα όπλα – μεταξύ των άλλων- και οι συμφοιτητές του Αντώνη, Ίωνας και Λάμπης, που δεν πήγαν εθελοντές στο Στρατό της Εθνικής Άμυνας. Η απροσδόκητη εξέλιξη οδήγησε τον μεν Λάμπη να φύγει με ένα πλοίο στο εξωτερικό, τον δε Ίωνα να προσπαθήσει να απαλλαγεί για λόγους υγείας, προσποιούμενος πως πάσχει από φυματίωση. Η αναβολή του Αντώνη πέρασε γρήγορα, εντάχτηκε στο λόχο του Λεωνίδα μαζί με τον αδελφό του Κίμωνα και άρχισε η εκπαίδευσή τους.

Παράλληλα, άρχισε να εξοπλίζεται σιγά-σιγά και η μεραρχία. Εκείνο που της έλειπε πάνω απ’ όλα, ήταν η μπάντα. Το σημαντικό αυτό καθήκον, τη συγκρότηση μιας μπάντας, ανέθεσε ο στρατηγός στον υπασπιστή του Πολίτη.