You are currently viewing Στις Βρυξέλλες ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης για τη συνεδρίαση της ΕΟΚΕ

Στις Βρυξέλλες ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης για τη συνεδρίαση της ΕΟΚΕ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης με την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ).

Ο κ. Ζαρωτιάδης μετέχει τα τελευταία χρόνια σε ανάλογες διεργασίες της ΕΟΚΕ για θέματα που άπτονται του επιστημονικού του αντικειμένου – π.χ. για την προώθηση της γαλάζιας οικονομίας ή την αξιολόγηση των μακροπεριφερειακών πολιτικών.

Στην εν λόγω συνεδρίαση αντικείμενο είναι το μέλλον του Ευρώ. Με αφορμή αυτήν, ο κ. Ζαρωτιάδης παραχώρησε, το πρωί, συνέντευξη στην εκπομπή της TV100 “Τα λόγια της πόλης” και στη δημοσιογράφο Μαρία Αναγνωστίδου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: “Είναι απαραίτητο ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανοικοδόμησης παραγωγικής, θεσμικής και κοινωνικής των χωρών που βρίσκονται σε υστέρηση. Διαφορετικά, το μέλλον της Ευρωζώνης και γενικότερα της Ευρώπης δεν διαγράφεται ρόδινο. Η διατήρηση και εμβάθυνση των διαπεριφερειακών και διαταξικών ανισοτήτων, εκτός από κοινωνικά άδικη, διαμορφώνει συνθήκες μη-βιωσιμότητας”.